Vjerojatnost smrti muškarca od raka u Hrvatskoj je dvostruko veća nego u Danskoj

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je zadovoljstvo što se na kraju hrvatskog predsjedanja Vijećem EU intenzivnije raspravlja o solidarnosti i smanjivanju razlika među članicama kad je riječ o zdravstvenim standardima.

Hrvatska je na drugome mjestu u EU po stopi smrtnosti od raka, a zbog starenja stanovništva i ograničenih sredstava, jedino uz praćenje ishoda liječenja moguće je efikasnije organizirati zdravstvenu skrb i postojeće resurse preusmjeriti tamo gdje pacijenti imaju najviše koristi. Zaključak je to međunarodne konferencije Zdravstvo temeljeno na praćenju ishoda liječenja, održane danas u organizaciji Inovativne farmaceutske inicijative (iF!) i Europskog udruženja inovativnih farmaceutskih kompanija (EFPIA), a pod pokroviteljstvom hrvatskog Predsjedanja Vijećem EU. Vodeći svjetski stručnjaci objasnili su kako neke zemlje već desetljećima uspješno mjere ishode liječenja i temeljem toga redefiniraju nacionalne zdravstvene strategije, fokusirajući se na najučinkovitije liječenje. Ministar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se na europske aktivnosti tijekom hrvatskog predsjedanja.

Nastavite čitati: https://www.vecernji.hr/vijesti/vjerojatnost-smrti-muskarca-od-raka-u-hrvatskoj-je-dvostruko-veca-nego-u-danskoj-1410920

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top