Ishodi Liječenja 2020/30
virtuana konferencija

Ishodi Liječenja 2020/30 virtuana konferencija

Na međunarodnoj konferenciji, održanoj pod pokroviteljstvom Predsjedanja Vijećem Europske unije, vodeći stručnjaci podijelili su svoja iskustva i znanja o važnosti praćenja ishoda liječenja za transformaciju zdravstvenih sustava i kvalitete skrbi za bolesnike, posebice u onkologiji.

Europa koja se razvija jedan je od prioriteta koje je Hrvatska odredila za vrijeme svog predsjedanja EU. Upravo taj uravnotežen razvoj te zadovoljno i vitalno društvo moguće je postići značajnim zaokretom u odnosu na dosadašnje prakse, posebice kad govorimo o zdravstvenim sustavima pojedinih zemalja EU. Moderna, kohezivna i uspješna Europa počiva na zdravlju svojih građana, a zdravstveni su sustavi danas suočeni s brojnim izazovima i potrebom da se osigura sve više zdravstvenih usluga s ograničenim sredstvima koja su na raspolaganju javnom zdravstvu država članica. 

Postizanje najboljeg ishoda iz raspoloživih sredstava za sve dionike zdravstvenih sustava postaje sve važnije pitanje jer se s jedne strane susrećemo sa sve većim sociološko-demografskim izazovima, dok smo istovremeno prisiljeni pažljivije upravljati troškovima, što ograničava terapijske opcije za liječnike i njihove pacijente.

Uz primjere članica EU koje su praćenjem ishoda liječenja unaprijedile svoje zdravstvene sustave i izravno utjecale na produljenje života bolesnika, predstavljeni su koraci neophodni za postavljanje održivih temelja zdravstvenih sustava u bilo kojoj državi članici Europske unije.

Važnost izrade smjernica liječenja za pravilno i pravovremeno postavljanje dijagnoze te liječenje, multidisciplinarni pristup svakoj dijagnozi i analiza svih dostupnih podataka liječenja, nužni su za bolje upravljanje zdravstvenim sustavom, postizanje veće troškovne učinkovitosti zdravstvene skrbi i u konačnici, bolje zdravstvene ishode za pacijenta.

Pogledajte snimku virtualne konferenciije

Scroll to Top